Droge ogen

Bijna iedereen heeft wel eens last van droge ogen. De een vaker dan de ander. Droge ogen kennen veel verschillende oorzaken die soms lastig te achterhalen zijn.

Als je regelmatig last hebt van droge ogen, is het raadzaam om een droge ogen onderzoek te doen. De specialisten bij EyeCare voeren het onderzoek uit en voorzien je van een persoonlijk advies voor de oplossing ervan!

 

 Droge ogen

 

Oorzaken droge ogen

Tegenwoordig kijken we vaker op een beeldscherm. Van smartphone tot tablet en laptop tot televisie. Bij het kijken op een beeldscherm knipperen we minder vaak. Je oog wordt dan minder vaak bevochtigd en tegelijkertijd verdampt het beschikbare vocht sneller. Zowel in de winter als zomer heeft men vaker last van droge ogen. ’s Winters komt dat door een lagere luchtvochtigheid en ’s zomers door de airco. Verder hebben oudere mensen vaker last van droge ogen door een vermindering in kwaliteit van het traanvocht. Allergieën, hormonale of lichamelijke afwijkingen, geneesmiddelen of het niet goed sluiten van het oog zijn allen ook oorzaken van droge ogen.

 

Wat te doen tegen droge ogen?

Wat je kan doen tegen droge ogen is afhankelijk van de oorzaak. Heb je vaak last van droge ogen als je aan het fietsen bent, dan is een sportbril tegen de wind een fijne oplossing. Werk je veel achter een beeldscherm voor je werk dan is het raadzaam om altijd oogdruppels bij de hand te hebben. Hetzelfde geldt voor lensdragers en mensen die last hebben van hooikoorts. In het geval dat het komt door bepaalde geneesmiddelen kan je het beste te rade gaan bij de huisarts wat een fijne oplossing is. Mocht je regelmatig wakker worden met droge ogen dan slaap je misschien met je ogen (deels) open. Een vochtinbrengende ooggel biedt dan mogelijk uitkomst!

 

Maak een afspraak voor het achterhalen van de oorzaak en de oplossing van je droge ogen!

Deel op je favoriete social media
Pin It