Oogmeting

Lees je minder gemakkelijk de letters in de krant? Heb je de laatste tijd last van hoofdpijn? Of zie je de blaadjes aan de bomen niet zo goed? Allen een reden om een bezoek aan de opticien te brengen.

Tijdens je bezoek aan EyeCare voert een gediplomeerd opticien de oogmeting uit. Bij de aanschaf van een bril is de oogmeting kosteloos. Als je alleen je ogen wil laten meten zonder aankoop van een bril dan bedragen de kosten €35,-. Met behulp van hoge kwaliteit meetapparatuur, kundig vakmanschap en veel ervaring wordt veel meer dan alleen jouw sterkte bepaald. Een goede oogmeting zit ‘m vaak in de details! Onze opticiens zoeken samen met jou naar de beste kijkoplossing. 

 

 oogmeting oogzorg

 

Hoe werkt een oogmeting?

Bij een oogmeting doorloop je verschillende stappen. Eerst meet een apparaat hoe goed je ogen zich kunnen scherpstellen. Dit noem je ook wel de  ‘objectieve refractietest’. De resultaten dienen ter indicatie voor verdere metingen. Ten slotte volgt een subjectieve refractietest. Je kijkt door een ‘phoropter’, wat lijkt op een bril met grote flappen. Je ogen worden zowel samen als afzonderlijk gemeten. Je kijkt naar letters en kleuren op een scherm en jij zelf bepaalt met welk glas je het best kijkt.

 

Eventuele extra metingen

De opticien voert af en toe nog een extra meting uit. Bij personen ouder dan 40 jaar wordt ook de oogdruk gemeten. Een hoge oogdruk kan de oogzenuw aantasten wat een verhoogd risico op glaucoom tot gevolg heeft. Erg fijn als dat met regelmaat gecontroleerd wordt! De opticien geeft aan of er vervolgonderzoek nodig is bij een optometrist of huisarts.

Als je ouder dan 35 bent of klachten ervaart, kijkt de opticien of je dichtbij ook goed scherp ziet. Misschien heb je wel veel baat bij een leesbril of bril met technologie in de glazen. Je ogen moeten zich namelijk inspannen om dingen dichtbij scherp te zien. Denk aan je telefoon, een boek of als je een draad door het oog van een naald doet. Hierbij kan een bril met Office of Digital brillenglazen oplossing bieden.

 

Welke kijkoplossing past bij jouw levensstijl?

Bij de oogmeting stelt de opticien ook vragen over jouw levensstijl. Misschien ben je veel onderweg, werk je op een kantoor of sport je vaak. Er bestaan namelijk veel verschillende kijkoplossingen die weer afhangen van je wensen, ogen en levensstijl. Als je op een kantoor werkt, heb je misschien wel baat bij een computerbril. Eventueel in combinatie met lenzen als je ook veel sport. Sommige mensen willen graag lenzen, omdat ze een liever minder vaak een bril willen dragen.

 

Kom langs in een van onze winkels!

Deel op je favoriete social media
Pin It