Optometrie

Bij EyeCare willen wij alleen het beste voor jouw ogen! Optometristen bij EyeCare hebben allemaal een diploma om jou de beste oogzorg te bieden. Je schakelt een optometrist in bij complexere oogproblematiek.

Een corrigerende bril of contactlens alleen is niet altijd het enige juiste antwoord op jouw zichtprobleem. Als je bijvoorbeeld wazige of zwarte vlekken in je zicht hebt, kun je baat hebben bij de hulp van een optometrist. Onderaan dit artikel zie je de vestigingen waar een optometrist in dienst is!

 

Wat is optometrist?

Een optometrist is gespecialiseerd in het opsporen van oogafwijkingen en oogziektes. Waar een opticien bezig is met corrigerende producten, zoals een bril en contactlenzen, gaat de optometrist nog een stap verder. Een oogziekte zoals maculadegeneratie of glaucoom verhelp je niet met een bril, maar vereist soms een ingreep. Dergelijke oogproblematiek stelt een optometrist aan de kaak en helpt bij een eventuele doorverwijzing naar een oogarts. Voor een bezoek aan de oogarts is altijd een verwijsbrief van de huisarts of optometrist nodig. De optometrist is dus een belangrijke spil in oogzorg.

 

Wat doet een optometrist?

In het kort voert een optometrist een eerste screening uit naar aanleiding van de oogklachten die je hebt. De optometrist brengt de algehele gezondheid in kaart van je oog en kijkt naar eventuele afwijkingen, aandoeningen of ziektes. Bij het onderzoek druppelt de optometrist een pupil verwijdende vloeistof in je oog. Hierdoor kan de specialist de binnenkant van je oog beter bekijken. De bloedvaatjes aan de binnenkant van je oog geven een indicatie van de oog gezondheid. Tevens zijn de effecten van andere gezondheidsproblemen zichtbaar aan de binnenkant van het oog. Denk aan diabetes, glaucoom of ongewone reacties op medicijnen.

 

Wanneer heb je een optometrist nodig?

Als je last hebt van oogklachten, verminderd zicht of wanneer er oogaandoeningen in je familie voorkomen kun je terecht bij een optometrist. Oogklachten variëren van hele droge ogen tot discomfort bij het kijken. Genetische oogaandoeningen, zoals glaucoom, maken sommige mensen vatbaarder voor oogproblematiek. Ziektes zoals diabetes kunnen je ook voor verminderd zicht zorgen. Gelukkig vind je een optometrist vaak dichtbij huis, omdat steeds meer optiekzaken dergelijke zorg bieden.

 

In onderstaande winkels kan je telefonisch een afspraak maken met een optometrist:

Schagen:

Han Deutekom
Gedempte gracht 56
Tel: 022 429 6762

Woerden:

Steve Tjon
Rijnstraat 38b
Tel: 034 842 2055

Amsterdam-Rijnstraat:

Maryama Fakhor
Rijnstraat 61
Tel: 020 642 6828

Aalsmeer:

Nicole van der Keemel 
Stationsweg 2
Tel: 029 7320478

 

Bloemendaal:

René Melching
Bloemendaalseweg 59
 
Deel op je favoriete social media
Pin It