De opticien stelt door middel van een oogmeting je oogsterkte vast en kan ook je oogdruk meten. Door gebruik te maken van een anamnese formulier kan hij analyseren of er externe factoren zijn die van invloed kunnen zijn op de gemeten sterkte / gezichtsvermogen.

Ja, voor bijna alle zorgverzekeringen kunnen wij declareren. Het bedrag wordt direct in mindering gebracht op de aankoop van je bril of lenzen.

Een UV-filter is iets anders dan een polarisatiefilter. Schade aan de ogen door teveel licht komt voornamelijk van de UV-straling in het zonlicht.

De contactlens specialist is de specialist als het gaat om het aanmeten / controleren van contactlenzen die het meest geschikt zijn voor jouw ogen. Door het meten van de sterkte en kromming van het oog maakt hij samen met jouw wensen de beste keuze voor je ogen.

Je kunt je glazen tot 3 maanden na de aankoopdatum kosteloos omruilen. Kom altijd even langs voor een advies.

Ja, bijna alle sterktes verte, lees, multifocaal kunnen als zonnebril op sterkte worden geleverd. Wij hebben een uitgebreide collectie zonnebrillen om aan jouw wensen te voldoen.

Een oogmeting is kosteloos bij de aanschaf van een bril. Als je geen bril bij EyeCare aanschaft maar je wilt wél je ogen laten meten voor een bril en je wilt het recept van de oogmeting hebben, dan bedragen de kosten € 35,--.

De oogsterkte voor het lezen wijzigt i.v.m. het verouderingsproces van de ogen. Hierdoor zal de leesbrilsterkte toenemen.

Je kunt dit melden in de winkel waar je je abonnement hebt aangeschaft of je stuurt een e-mail met je NAW-gegevens en je geboortedatum naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. waarin je aangeeft dat je je abonnement wilt beëindigen. Je ontvangt altijd een bevestiging.

Voor een bezoek aan de oogarts is altijd een verwijsbrief van de huisarts of optometrist nodig.

Bij het gebruik van contactlenzen hoort een oogcontrole eens per halfjaar. Hiervoor ontvang je als je klant bent een oproep. Een oogcontrole kost €35,00. Als je een Lensline abonnement afsluit, dan is dit kosteloos.

Bij kinderen die volop in de groei zitten kan de oogsterkte snel veranderen. Het oog kan verder vervormen waardoor de sterkte snel kan toenemen.

Bij daglenzen hoef je geen vloeistof aan te schaffen, deze zit al in de speciale verpakking. Je draagt de lenzen voor een dag en je gooit ze aan het einde van de dag weg.

Op jonge leeftijd is de pupilopening groter dan op latere leeftijd. Hierdoor komt er meer schadelijk UV licht direct in het oog. Daarom adviseren wij al op jonge leeftijd een goede zonnebril te dragen.

Ja dit is mogelijk. Daglenzen zijn per maand en vaak ook per 3 maandverpakking leverbaar.

Verwijder eerst stof of ander grof vuil met water of door blazen. Hierdoor worden krasjes op het glas voorkomen. Gebruik vervolgens een speciaal brillendoekje. Vet en vocht worden op die manier verwijderd.

EyeCare Brilservice verkoopt producten om droge ogen tegen te gaan. In de winkel kan men dit controleren en je adviseren. 

Stap binnen bij EyeCare Brilservice en wij stellen je bril perfect af. Dat doen we kosteloos.

Tijdens een uitgebreide oogmeting door onze contactlensspecialist wordt duidelijk welke lens + vloeistof voor jou geschikt is.

Bij de aankoop van je bril ontvang je een mooie brillenkoker of hoesje. Hierin kun je je bril het beste opbergen. Is dit niet voorhanden, leg je bril dan nooit op de glazen. Laat je bril zomers niet in een warme auto liggen, dit kan vervorming van glazen of montuur geven.

Ja, je moet je lenzen minimaal een aantal uren vóór de controle in hebben om de reactie van je oog op de lenzen te kunnen peilen.

Polariserende glazen nemen vervelende schitteringen weg, zoals bijvoorbeeld reflecterend zonlicht op het water op de weg of op de sneeuw. Dit geeft rust aan je ogen.

Je kunt dit melden in de winkel waar je je abonnement hebt aangeschaft