Nachtlenzen

Overdag zonder bril én zonder lenzen. Het is mogelijk met nachtlenzen. Tijdens je slaap, corrigeren de lenzen je ogen.

Zodra je ze uit doet als je wakker bent, heb je scherp zicht! Als je gevoelige of droge ogen hebt, zijn nachtlenzen ideaal. Ook als je veel sport, leest of veel achter beeldschermen werkt. Misschien heb je in het voorjaar veel last van hooikoorts. Dan zijn nachtlenzen een fijne oplossing. Onze contactlensspecialisten adviseren je graag!

 

Hoe werken nachtlenzen?

Nachtlenzen draag je terwijl je slaapt. De lenzen drijven op het traanfilm en maken de voorkant van het hoornvlies op bepaalde plekken iets platter. Daar voel je niets van. Zo komt het licht anders binnen door het gecorrigeerde hoornvlies en zie je scherp. De contactlensspecialist meet de vorm van je ogen heel precies met geavanceerde apparatuur. Nachtlenzen worden  op maat voor je gemaakt, zodat ze perfect op je ogen passen. Echter, tot een minsterkte van -4,5 en een cilinder van maximaal -1,5 zijn nachtlenzen geschikt. Als jouw sterkte hier niet bij past, dan kun je beter voor dag-, week- of maandlenzen kiezen.

 

Wennen aan nachtlenzen

Nachtlenzen zijn even wennen. Als je een bril gewend bent, kan het inzetten van lenzen soms lastig zijn. De contactlensspecialist instrueert je hierbij en helpt je goed op weg. Als contactlensdrager is het ook wennen. In plaats van ’s ochtends doe je ’s avonds de lenzen in en draag je harde lenzen in plaats van zachte lenzen. Ook is de inzet- en uithaalmethode anders dan bij zachte lenzen. Wennen aan je nachtlenzen kan tot enkele dagen duren, afhankelijk van je sterkte. Nachtlenzen zijn wel een stuk eenvoudiger en veiliger dan een laserbehandeling.

Geïnteresseerd in nachtlenzen? Kom langs in een van onze winkels of maak een afspraak!

Deel op je favoriete social media
Pin It