Multifocale lenzen

Multifocale lenzen bieden je veel vrijheid. Het dragen van lenzen voor meerdere afstanden heeft dan ook veel voordelen.

Bij het sporten zit er geen bril in de weg. Je kan iedere zonnebril op die je wilt. En je hebt geen last van beslagen brillenglazen. Wat voor jou de perfecte multifocale lenzen zijn, is afhankelijk van je ogen en je wensen. Daarom worden je ogen zorgvuldig gemeten door de contactlensspecialisten van EyeCare en krijg je proefsetjes van ons mee. Dat is de service van EyeCare!

 

Hoe werken multifocale lenzen?

Multifocale lenzen hebben een leesgedeelte. De sterkte loopt dan soepel over van dichtbij naar veraf. De technologie is zo ver gevorderd dat cilinders ook in de lens kunnen. Multifocale lenzen zijn dus waardige vervangers van multifocale brillen. Je hebt scherp zicht op iedere afstand en het grote voordeel is dat je een breed blikveld hebt. Multifocale lenzen zijn verzwaard aan de onderkant, zodat ze op de juiste plek blijven zitten. In het design van de lens zitten meerdere cirkels met elk een andere sterkte. De sterktes lopen soepel in elkaar over zodat je beeld vloeiend van lees-, naar middenafstand en van midden naar veraf gaat. Net zoals een multifocale bril kunnen multifocale lenzen even wennen zijn.

 

Wennen aan multifocale lenzen

Net zoals een multifocale bril kunnen multifocale lenzen even wennen zijn. Het is belangrijk dat ze perfect aansluiten op jouw ogen, wensen en levensstijl. We willen niet alleen dat je goed ziet, maar ook prettig kijkt. De zoektocht naar de perfecte lenzen doe je samen met de contactlensspecialist. Diegene brengt jouw ogen in nauwgezet in kaart met behulp van geavanceerde ZEISS meetapparatuur. Daarna volgt een proefperiode waarin je lenzen probeert. Zo grijp je niet mis en weet je zeker dat je de juiste lenzen hebt!

 

Meer weten over multifocale lenzen? Kom langs in één van onze winkels of maak een afspraak!

Deel op je favoriete social media
Pin It