Blauw licht filter bril

Blauw licht is niet alleen afkomstig van beeldschermen, maar ook van de zon. Elke dag wordt je dus blootgesteld aan blauw licht. Maar, de blootstelling aan kunstmatig blauw licht is de afgelopen jaren toegenomen.

Dit komt omdat recent ontwikkelde schermen meer blauw licht uitstralen dan traditionele lichtbronnen, zoals gloeilampen, vanwege de led-technologie. Ook gebruiken we digitale apparatuur veelal als de zon onder is. Als je veel wordt blootgesteld aan blauw licht, kunnen je ogen vermoeid raken. Werk je veel achter de computer? Misschien ben je dan wel geïnteresseerd in een computerbril.  Met een blauw licht filter in je bril, geef je je ogen wat meer rust.

 

Vermoeide ogen?

Blauw licht heeft veel energie, een korte golflengte en meer golven per seconde. Dat betekent dat het je ogen veel moeite kost om naar blauw licht te kijken. De laatste jaren zijn gekenmerkt door een toename in gebruik van digitale apparatuur. Door deze toename hebben steeds meer mensen last van vermoeide of geïrriteerde ogen. Dat komt ook doordat je minder knippert als je naar een scherm kijkt. Je oog wordt minder bevochtigd met traanvocht. Een blauwlicht filter in je bril zorgt voor een rustiger gevoel. Ook kan je je ogen af en toe een handje helpen met een oogzorgproduct!

 

Betere nachtrust

Licht beïnvloedt ons welzijn en biologische ritme. Als het buiten licht is, maakt ons lichaam bepaalde hormonen aan. Dit zijn serotonine, het gelukshormoon, en cortisol, een stresshormoon. Deze hormonen zorgen ervoor dat we ons actief en wakker voelen. Ze stomen je klaar voor de dag! In de avond wordt het weer donker. Je lichaam maakt melatonine aan, het slaaphormoon. Maar als je tot vlak voor het slapen gaan op je scherm kijkt, raakt je lijf in de war. Je valt later in slaap, slaapt korter en wordt ’s nachts vaker wakker. Overdag heb je juist moeite om wakker te blijven. Een vicieuze cirkel! Filter het blauwe licht van je scherm en je krijgt er een betere nachtrust voor terug. Kom langs bij een van onze winkels en laat je adviseren door een professionele opticien!

 

Maak een afspraak

Deel op je favoriete social media
Pin It