Kinderbrillen

Als je zelf een bril hebt, vraag je je misschien wel eens af of je kind ook een bril nodig heeft. Bij aankoop van een kinderbril, krijg je basisglazen cadeau of ontvang je € 100,- voordeel op andere typen glazen én doen wij een donatie aan KiKa*.

 

Naast omgevingsfactoren, zit er namelijk ook een erfelijke component aan hoe goed het zicht van je kind is. Maar liefst 12,5% van de kinderen van negen jaar is bijziend. Bij kinderen van dertien jaar loopt dit percentage zelfs op naar 25%! Dit zijn enkele conclusies van een onderzoek, uitgevoerd door het Erasmus Medisch Centrum. De kans is dus best groot dat je kind een bril nodig heeft. Bij kinderen die volop in de groei zitten, kan de oogsterkte snel veranderen. Het oog kan vervormen en ook het hoofd gaat mee in de natuurlijke groei, waardoor een montuur soms te klein wordt en de glazen niet meer centraal voor het oog staan. Daarom heeft EyeCare een speciale actie voor kinderbrillen. 

 

Invloed van de omgeving

Naast erfelijkheid is ook de omgeving van invloed: namelijk het veelvuldige gebruik van smartphones en tablets. Om objecten van dichtbij scherp te zien, maakt je oog zich een beetje bol. Hiervoor wordt de oogspier aangespannen. Daarom is het belangrijk om voldoende naar dingen van veraf te kijken, zodat je oogspier ontspant. Des te meer reden om lekker vaak buiten te spelen! Veel naar een schermpje kijken, kan  een negatief effect hebben op de functie van de oogspier. Tel hierbij de negatieve effecten van veelvuldige blootstelling aan blauw licht bij op en dit kan uiteindelijk slecht zicht tot gevolg hebben. Weet je niet zeker of je kind goed ziet? Kom dan snel langs voor een oogmeting. Bel vantevoren of er een optometrist of orthoptist werkzaam is, dan weet je zeker dat je terecht kan!

 

Toffe monturen

EyeCare heeft een ruime keuze aan hippe, stoere en sportieve kinderbrillen. Niet onbelangrijk: ze kunnen tegen een stootje! De kindercollecties van Vingino, Ray-Ban en Little Vinyl Factory zijn speciaal gemaakt voor doerakken. Kinderen zijn niet altijd even voorzichtig tijdens het spelen, daarom wil je een wat steviger montuur. Maar dat betekent niet dat je moet inleveren op de looks! EyeCare staat voor goed zien en er goed uitzien. 

Neem een kijkje in een van onze winkels!

 

* Vraag naar de voorwaarden

 

 

Meer over Kika lees je hier
Deel op je favoriete social media
Pin It